Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Beste Atlanta Parades en festivals

Van gloeiende lantaarns op de BeltLine tot stadsstraten bezet door superhelden, je moet deze negen geweldige Atlanta-parades zeker toevoegen aan de bucketlist van jouw klanten in 2020!

Als je denkt aan stadsparades, denk je al gauw aan marcherende bands, confetti en gigantische versierde wagens. Atlanta's paradecultuur neemt echter een andere route. Onderstaand de negen geweldige, unieke optochten in Atlanta die je zeker aan je bucketlist moet toevoegen.

Atlanta BeltLine Latern Parade
De Atlanta BeltLine is een parade op zich! Elke dag kan je deelnemen aan de stortvloed van mensen die zich een weg banen, rennen, fietsen of dansen door de voormalige spoorwegen die de levendige buurten van Atlanta verbindt. Sinds het debuut van de Atlanta BeltLine Lantern Parade in 2010 is deze parade gegroeid tot meer dan 60.000 mensen met lantaarns en lichten die de jaarlijkse Art on the Atlanta BeltLine-tentoonstelling starten. Tevens de grootste tijdelijke kunsttentoonstelling in het Zuiden.

Wanneer: september

Waar: Atlanta BeltLine’s Eastside Trail

Atlanta St. Patrick Day Parade
Op de dag dat iedereen een beetje Iers is, verwacht je dat het feest de straat op gaat en dat is precies wat de Atlanta St. Patrick's Day Parade zo groot maakt. De gezinsvriendelijke parade verspreidt sinds 1858 het geluk van de Ieren in Atlanta en is daarmee een van de oudste in het land en een legendarische traditie. Hoewel je kunt verwachten dat er veel klavers, doedelzakken en Guinness worden geschonken, is het festival open voor iedereen en komen groepen dansers, oefeningsteams, praalwagens met St. Patrick's Day-thema en zelfs clowns.

Wanneer: maart

Waar: Peachtree Street in Midtown Atlanta

Atlanta Streets Alive
Zou het niet geweldig zijn om rond Atlanta te wandelen of te fietsen zonder enige drukte? Dat is precies wat Atlanta Streets Alive betekent. Het hele jaar door opent dit leuke en levendige initiatief van de Atlanta Bicycle Coalition de straten van de favoriete buurten van Atlanta voor een boeiend feest met shops, livemuziek en voldoende ruimte om te genieten van een ritje op je fiets zonder toeterende auto’s. Het is een energieke ervaring voor het hele gezin en een manier om Atlanta op een andere manier te verkennen.

Wanneer: lente en herfst

Waar: Peachtree Street (en andere straten in verschillende geweldige buurten van Atlanta)

Inman Park Festival Parade
Een van de favoriete straatfestivals van Atlanta is de viering van de creativiteit van de gemeenschap. Het is ook een volledig weekend vol plezier voor het hele gezin. Van een rondleiding door een van de huizen, allemaal indrukwekkend en historisch, tot kunstverkopers, livemuziek en een overvloed aan eten. De Inman Park Festival Parade is al 46-jarig het hoogtepunt van het weekendfestival dat duizenden bezoekers trekt. Levendig en vol persoonlijkheid, verenigt de parade een unieke reeks personages, zoals de Inman Park Butterfly, Trash Monarch en tal van bands en groepen die marcheren als van alles, van kabouters en superhelden in dozen tot go-go dansers en imitators van Elvis.

Wanneer: lente

Waar: Inman Park

Dragon Con Parade
Wanneer Downtown Atlanta zwart begint te zien van mensen versierd met make-up en fabelachtig realistische kostuums, weet je dat het tijd is voor Dragon Con. Dragon Con wordt beschouwd als een van de grootste popcultuurconventies ter wereld en nodigt bezoekers uit om hun innerlijke nerd te ontdekken en zich te vermaken met de acteurs en makers achter de shows, games en podcasts. Het hoogtepunt van de conventie is de onconventionele parade die Peachtree Street afsluit met intergalactische vrijheidsstrijders, superhelden, zombies en nog veel meer.

Wanneer: Labor Day Weekend

Waar: Peachtree Street in het centrum van Atlanta

East Atlanta Strut
Iedereen die de levendige wijk East Atlanta heeft verkend, weet dat het leeft door de kleurrijke locaties, funky winkels en restaurants. Een jaarlijkse viering van East Atlanta Village komt in de vorm van de East Atlanta Strut. Al 20 jaar lang presenteert de Strut de wijk East Atlanta door plezier en amusement voor alle leeftijden te bieden met een klassieke autoshow, kinderspelen, big wheel race voor volwassenen, een baard- en snorwedstrijd, kunstinstallaties, eten en livemuziek. De parade is een essentieel voor Atlanta en omarmt East Atlanta Strut met meer dan levensgrote displays, marcherende bands, draken en natuurlijk de prachtige Queens of Strut.

Wanneer: september

Waar: East Atlanta Village

Atlanta Pride Parade
Atlanta is altijd een stad geweest die de diversiteit omarmt en organiseert al 47 jaar het Atlanta Pride Festival en Parade. De stad ondersteunt daarmee de LGBTQ-gemeenschap door de zichtbaarheid te vergroten, eenheid te benadrukken en bewustzijn te creëren. De parade is een leuke, glitter- en regenboogrijke ervaring van Downtown naar Midtown met alles van sociale actiegroepen, attracties, sportteams en bedrijven die hun liefde tonen voor de LGBTQ-gemeenschap.

Wanneer: oktober

Waar: Piedmont Park

Little 5 Points Halloween Festival and Parade
Wanneer je in oktober Atlanta bezoekt, is er van alles te doen en te zien. Bezoek het Little 5 Points Halloween Festival en Parade met elk jaar meer dan 35.000 griezelige feestvierders. Denk aan een griezelige Halloween viering met al het leuke en griezelige van Atlanta en Little 5 Points. Livemuziek, eten en een volledige stoet geesten, monsters en zombies maken deze parade spectaculair.

Wanneer: oktober

Waar: Little 5 Points, Euclid Avenue naar Freedom Parkway

Children’s Chirstmas Parade
De geest van de feestdagen komt tot leven in wat een echte traditie van Atlanta is geworden, de Children's Christmas Parade. Een van de grootste vakantieparades van het zuidoosten. Je zult het niet missen langs Peachtree Street Southern Santa Claus Lane, marcherende levendige bands, dansers, praalwagens en veel meer.

Wanneer: december

Waar: Peachtree Street in Midtown Atlanta

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn