Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Muziekattracties in overvloed

In Nashville hop je van de ene muziekattractie naar de volgende. Benieuwd waar Elvis en Dolly Parton hun grootste hits hebben opgenomen of hoe een nummer is opgenomen? Kom meer te weten over het muzikale verleden en heden van Nashville in een van de vele attracties met muziekthema, variërend van historische opnamestudio's en backstage-tours door wereldberoemde muzieklocaties tot een van Amerika's oudste werkende boekdrukwinkels. Buiten de bekende en grote attracties, zoals het Grand Oly Opre, Ryman Auditorium, Country Music Hall Of Fame and Museum, Studio B en het Musicians Hall of Fame and Museum, zijn er zeker ook een paar minder bekende muziekpareltjes die jouw klanten niet mogen missen tijdens een bezoek aan Nashville!

Bluebird Cafe
De meest geliefde locatie voor livemuziek, met aanstormende talenten en hit-songwriters in een intieme setting. Het Bluebird Cafe is zeker een bezoekje waard en bestaat inmiddels 37 jaar. Er worden elke avond twee shows gegeven de hele week lang. Tip: reserveren is een must!

Walk of Fame
Op Beale Street moet je zijn voor de sterren van Nashville! Met de Music City Walk of Fame brengt Nashville een ode aan alle artiesten die hebben bijgedragen aan de muziekindustrie van de stad. Bekende Amerikaanse namen, zoals Little Richard, Elvis Presley, Steve Curtis Chapman, Dolly Parton, Jimi Hendrix en Johnny Cash hebben hun eigen tegel op de Walk of Fame. Leuk om even langs te lopen, want er worden tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe sterren toegevoegd, waarbij het publiek gratis de ceremonie mag bijwonen.

Gallery of Iconic Guitars (The GIG)
Gitaar liefhebbers opgelet, want dit is de plek om enkele zeldzame iconische gitaren en snaarinstrumenten te bezichtigen. De meer dan 100 instrumenten bestaan uit een Martin D-45 uit 1939 (een van de slechts 91 gemaakt tussen 1933 en 1942), een Gibson F-5 Mandoline uit 1923 ondertekend door ontwerper en visionair Lloyd Loar, een Gibson Les Paul Standard uit 1958 en een Loar Quartet Master Series, met de F-5 mandoline, H-5 mandola, K-5 mandocello en L-5 gitaar, allemaal ondertekend en gedateerd door Mr. Loar. De GIG biedt een intieme ervaring om deze gewaardeerde instrumenten van dichtbij te bekijken, samen met de historische en technische informatie over elk instrument.

Madame Tussaudes
Madame Tussauds Nashville richt zich uitsluitend op de legendes die het muzikale landschap van Amerika hebben gevormd, waardoor de Music City het perfecte thuis is voor de wereldberoemde wax-attractie. Madame Tussauds ligt op een steenworp afstand van het Grand Ole Opry House en met meer dan 50 van je favoriete muzikale iconen, van Johnny Cash tot Taylor Swift. Bekijk een videopresentatie over de geschiedenis van muziek in Nashville en bewonder artefacten, inclusief kleding van de beroemdheden of replica's gemaakt door de oorspronkelijke ontwerpers.

The George Jones
The George Jones ligt in het hart van Downtown Nashville en biedt een goed vleesrestaurant, koffie cafés en gezellig barretjes met livemuziek. Daarnaast bevindt zicht op de tweede verdieping het George Jones Museum en kan je op de vierde verdieping terecht voor de rooftopbar met een onovertroffen uitzicht op de rivier de Cumberland en het Nissan Stadium. The George Jones biedt dagelijks livemuziek, volledige lunch- en dinermenu's, een weekendbrunch en een speciaal menu voor de rooftopbar. Dit is een niet te missen plek op bucketlist van jouw klanten in Nashville!

Music of Nashville
Deze show is te vinden op de Music Valley Dr. Nashville en biedt het publiek al meer dan 60 jaar Nashville’s meest memorabele liedjes en verhalen aan van Hank Williams, Patsy, Cline, Johnny Cash, George Jones tot aan Dolly Parton en Elvis Presley. Deze dynamische voorstelling zal het publiek entertainen met een cast die bestaat uit enkele ‘s wereld beste muzikanten die met de grootste artiesten hebben getoerd.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn