Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Net als Lincoln door Kentucky

Een roadtrip door de prachtige staat Kentucky. Kentucky heeft veel te bieden, maar waar moet je nou heen. De roadtrip van Bluegrass Parkway gaat door centraal Kentucky waar Abraham Lincoln is geboren, door het hart van Bourbon Country en door de heuvels van Bluegrass. Een bijzondere route met plaatselijke activiteiten, zoals diverse musea, bijzondere overnachtingen en groene parken.

Het begin van deze roadtrip start in Louisville. Alhoewel dit niet de hoofdstad is, is dit een prima beginpunt van de reis. Via Amsterdam kan je met een overstap de luchthaven van Louisville bereiken. Ben je al in Amerika, dan is Kentucky makkelijk te bereiken via de staten Illinois, Indiana, Ohio, West-Virginia, Virginia, Missouri en Tennessee.

De volgende bestemming is Elizabethtown. Dit ligt op 72 km vanaf Louisville en is z’n 45 minuten rijden. In deze stad moet je een bezoekje brengen aan Swope’s Cars of Yesteryear Museum dat te vinden is op 1100 North Dixie Avenue. Voor de autoliefhebbers een walhalla. Een mooie collectie met oude en antieke auto’s met verschillende modellen uit de jaren 1900 t/m 1960. Het auto museum is van de Swope Family of Dealerships en gratis te bezoeken.

Vanuit Elizabethtown rijd je in 20 minuten naar Hodgenville. De plaatsen liggen ongeveer 20 km bij elkaar vandaan. In Hodgenville ligt de Abraham Lincoln Birthplace National Historical Park. Deze is te vinden op 2995 Lincoln Farm Rd. President Abraham Lincoln is een centraal figuur in de geschiedenis van Amerika en een stop brengen aan zijn geboorteplaats is vrij bijzonder.

Door naar de My Old Ky Home State Park Campground in Bardtown. Dit ligt 40 km van Hodgenvill vandaan en rijd je in 30 minuten naartoe. Deze camping, gelegen op 668 Loretto Rd, wordt omringd door Kentucky ‘s indrukwekkende natuur. Buiten tussen de bossen leven en slapen is een geweldige ervaring. Je kan eenvoudig aanmelden bij de ingang van de Campground en een plekje uitzoeken voor een overnachting.

Verlaat de natuur in Bardtown voor de plaats Springfield die 38 km verderop ligt. Het is circa 25 minuten rijden. Bezoek hier het Lincoln Legacy Museum op 111 Cross Main. Het museum is gevestigd in het historische Wasthinton County Courthouse uit 1816 en neemt je mee in het verhaal van het leven van president Lincoln en zijn familie die bijna 30 jaar in Springfield heeft gewoond.

Vervolg de roadtrip richting het Lincoln Homestead State Park met prachtige meren, waar je onder andere een balletje kan slaan op deze golfbaan met 18 holes. Op 10 km en 10 minuten rijden bereik je het park. De baan maakt gebruikt van de heuvels van Kentucky. Met vier verschillende gedeeltes, is de baan geschikt voor elk niveau van golf.

Na het Homestead State Park rijd je in 40 minuten naar Harrodsburg op 41 km. Hier kan je het Old Fort Harrod State Park bezoeken op 100 S. College st., waarin je in de achttiende eeuw waant. Er worden demonstraties gegeven voor het smeden van ijzer, het maken van bezems en kaarsen. Deze evenementen zorgen ervoor dat het park tot leven komt. Een zeer leuke activiteit voor families met kinderen.

Op naar de zevende bestemming in Kentucky op 3501 Lexinton Rd. Vanuit Harrodburg rijd je naar Shaker Village of Pleasant Hill in 10 minuten. Dit gebied wordt herkend door de iconische architectuur, vakmanschap en spiritualiteit. Shaker Village of Pleasant is rijk aan 3000 hectare ontdekking met 34 originele Shaker gebouwen. Daarmee is dit de grootste privé collectie van originele negentien eeuwse gebouwen in Kentucky. Verken de boerderij en ontmoet de verschillende dieren.

Op naar de laatste bestemming in Versailles. Op 36 km en 35 minuten rijden vanaf Shaker Village of Pleasant Hill ligt het Bluegrass Senic Railroad. Dit is treinmuseum en biedt een avontuur aan door de heuvels en het pittoreske buitengebied van Woodford County. De antieke Bluegrass Railroad is gebouwd in 1920 om Louisville en Lexington te verbinden met elkaar. Na een ritje met de trein, kun je een bezoek brengen aan het Railroad Museum, met een echte modeltrein. Het gebied buiten het museum is open voor bezoekers en er worden verschillende evenementen georganiseerd.

Meer informatie over de plaatselijke activiteiten en evenementen in Kentucky in het algemeen kun je vinden op de volgende website: https://www.kentuckytourism.com

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn