Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Zuidelijke State Parks van Louisiana

De staat Louisiana bestaat uit verschillende regio’s. In elke regio zijn meerdere State Parks en beschermde gebieden te vinden. De parken zijn perfect voor buitenactiviteiten, zoals vissen, varen, kajakken, kanoën, wandelen en natuurlijk diverse watersporten. Louisiana is rijk aan een aantal rivieren, meren, baaien en moerassen. Ook vind je hier de mooiste camping- en camperplaatsen, picknick gebieden en goed uitgeruste hutten op het water. Een mooie start van de zuidelijke State Parks route bevindt zich in de buurt van de hoofdstad New Orleans.

Bayou Segnette State Park

Dit prachtige State Park wordt gezien als de buurman van New Orleans. Het park ligt slechts op 20 km hier vandaan en is zeer geschikt voor families met kinderen. Het park staat bekend om zijn golfbad, waar kinderen met opblaasluchtbedden in kunnen zwemmen. De omgeving van het park is voorzien van een moeras met dieren, zoals alligators en de zeearend. Met een gemotoriseerde boot of kajak, kan je de baai verkennen. Voor de wandelliefhebbers kan je genieten van het uitzicht van het Cypres-Tupelo moeras. Het gave van dit State Park is dat ze ook hutten verhuren die drijven op het water, zodat je vanaf de veranda kan vissen. Doordat New Orleans dichtbij ligt, is een bezoek aan de stad zeker een aanrader.

Cypremort Point State Park

Het tweede State Park Cypremort Point is te vinden op 177 km, waar je in twee uur naar toe rijdt vanuit Bayou Segnette State Park. Hier vind je Cajun en windsurfen in één! Je zult misschien niet de associatie hebben, maar in Cypremort State Park kun je het beste vinden van beide. Dankzij de perfecte locatie op Vermillion Bay en minder dan 16 km rijden van de Mexicaanse Golf, is Cypremort Point een populaire bestemming voor vakantiegangers. Hier vind je de perfecte combinatie van picknicken, strand, vissen en heerlijk verse zeevruchten. Het park is geschikt om de drukte van de steden voor even te vermijden. Vanuit hier kan je gemakkelijk een bezoek aan Avery Island brengen, waar de bekende Tabasco saus wordt gemaakt. Daarnaast liggen Baton Rouge, New Orleans en Lafayette allemaal op maximaal twee uurtjes rijden.

Lake Fausse Point State Park

Op een korte afstand vanuit Cypremort Point State Park, is het volgende State Park Lake Fausse Point op 55 km te vinden. Het Atchafalay Basin moeras is het grootse moeras in de Verenigde Staten. Het park is een bijzondere introductie aan de schoonheid van het land van de Cajun. Het park is goed te bewandelen doordat er loopplanken verspreid liggen door het park, waardoor je op zoek kunt gaan naar wilde dieren. Huur een kajak of een kano en ontdek het park vanaf het water. Overnachten kan op de camping of op de kano-camping, wat betekent dat je hier letterlijk naar toe moet peddelen. Natuurlijk mag je het park niet verlaten, voordat je de wereld bekende Cajun gerechten hebt geproefd. Dit kan in de dichtbij gelegen plaats New Iberia.

Palmetto Island State Park

Op 93 km en iets meer dan een uur rijden vanuit Lake Fausse Point State Park, ligt het Palmetto Island State Park. Bij het park kan je veel wildlife verwachten. De hoofdattractie van het park is de verkenning op het water. De Vermilion rivier stroomt namelijk rechtstreeks door het park heen, waardoor het huren van een boot, kano of kajak erg handig is. Op het park vind je een waterspeeltuin en een badhuis. De hutten zitten s ’avonds op de eerste rij voor het prachtige gezang van de wilde dieren uit het moeras. Om meer van de Cajun cultuur te proeven, breng dan een bezoek aan het dichtbij gelegen plaats Abbeville. Voor de vogelspotters is het White Lake Wetlands Conservation Area ook zeker de moeite waard vanaf het park.

Sam Houston Jones State Park

Het laatste State Park Sam Houston Jones ligt op 155 km afstand van Palmetto Island State Park. Het park staat bekend om zijn natuurlijke staat en de cipres bossen. Wandel één van de vijf routes, waarvan eentje leidt naar een historische postkoetsweg. Onderweg kan je genieten van wilde dieren, zoals slangen. Er is zijn veel plekken beschikbaar om op de camping te overnachten in een hut of met een eigen camper. De winkeltjes, restaurants, museums en historische gebieden van Lake Charles, liggen op een 15 minuten rijden vanaf het park. Een bezoek brengen aan het Creole Nature Trail Scenic Byway, laat je het vogel- en wildlife gebied zien. Daarnaast is het leuk om vanaf het park een dag naar Holly Beach te rijden voor wat ontspanning.

Kijk hier voor meer informatie over de zuidelijke State Parks in Louisiana.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn