Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Bluegrass Music Hall of Fame & Museum

Kentucky is de geboorteplaats van de bluegrassmuziek en van heel veel bekende muzikanten.

Rijd over de U.S. interstate 23 in het oosten van Kentucky, beter bekend als de Country Music Highway, langs de geboorteplaatsen van sterren zoals als The Judds, Loretta Lynn en Billy Ray Cyrus. In Paintsville vind je het Country Music Highway Museum, een waar eerbetoon aan muzikanten uit Kentucky.

Breng vooral ook een bezoek aan The Kentucky Music Hall of Fame & Museum. Hier vind je een collectie van diverse muzikanten, zoals The Backstreet Boys, Rosemary Clooney en Keith Whitley. Of ga naar het Bluegrass Music Hall of Fame & Museum, in Owensboro en leer meer over (de geschiedenis van) bluegrassmuziek en ontdek waarom deze muziek is gebaseerd op gospel, jazz en bluesmuziek. Naast het museum, vind je hier ook een theater en buitenpodium. Jaarlijks worden hier diverse evenementen georganiseerd, zoals het State Fiddle Championship.

In de hele staat kan je genieten van livemuziek, maar onze tips zijn: Louisville Palace en Iroquois Amphitheatre in Louisville, Renfro Valley in Richmond en Tidball’s in Bowling Green.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn