Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Live jazzmuziek in Louisiana

Het is de geboorteplaats van jazz, zydeco, Cajun en moeraspop, maar Louisiana is ook de thuisbasis van diverse muziekgenres variërend van blues en country, tot hiphop, gospel, brass hop, rockabilly en rock 'n' roll.

Louisiana's jazzscene is rijk aan unieke klanken en een diepe geschiedenis. De ritmes van de jazz gaan terug naar Congo Square in New Orleans. Dit is een van de weinige plaatsen in het zuiden waar Afrikanen en gekleurde vrije mensen muziek konden spelen en dansen in de dagen voor de burgeroorlog. Legendes als Louis Armstrong brachten de muziek over aan de hele wereld. Geniet van jazzmuziek in Preservation Hall in de French Quarter in New Orleans. En reizigers mogen de muziek in de beroemde Frenchmen Street absoluut niet missen! Klanten die eind april en begin mei in Louisiana zijn kunnen naar het grootste jazzfestival New Orleans Jazz & Heritage Festival. Extra goed nieuws is dat ze dit jaar hun 50e jubileum vieren en het festival extra groots wordt aangepakt en het is een dag langer dit jaar. Grote artiesten zoals onder anderen The Rolling Stones, Katy Perry, Diana Ross, Earth, Wind & Fire en Alanis Morissette komen hier optreden!

Tip: Houd de kalender in de gaten en laat jouw klanten het bekendste feest in Louisiana bijwonen: Mardi Gras. Zo wordt dit spektakel in meerdere plaatsen gehouden, waaronder in New Orleans. Prachtige praalwagens, overal livemuziek en iedereen trekt een creatieve outfit aan, dat is Mardi Gras in het kort!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn