Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

11 maanden geleden

Outdoor adventures in North Carolina

Nantahala Outdoor Center (NOC) is opgericht in 1972 en is één van 's lands toonaangevende outdoor activiteiten aanbieder op het gebied van wildwaterraften. Ze bieden excursies aan op meer dan zes iconische rivieren. Hieronder vind je onze tips.

Nantahala River Campus

Deze 500 hectare grote campus in resortstij ligt aan de Nantahala River en is een waar mekka voor avonturiers. Je kunt hier behalve raften, ook kajakken, ziplinen en mountainbiken. Op het terrein kun je zelfs winkelen en dineren in een van de restaurants. Onze tip? Verblijf in een van de berghutten, deze bevinden zich op een steenworp afstand van de rivier en de Appalachian Trail.

Ook Bryson City, een schilderachtig bergstadje ligt vlakbij. Hier vind je tal van restaurants, winkels, en brouwerijen. Ook is het een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Great Smoky Mountains N.P., Harraha’s Cherokee Casiono en Fontana Lake. Wat je hier niet mag overslaan is het maken van een treinrit op de Great Smoky Mountain Railroad, aan boord geniet je van schilderachtige uitzichten.

French Broad River Outpost

Ga mee op excursie en ervaar de op twee na oudste rivier ter wereld terwijl de gidsen van NOC je kennis laten maken met de lokale flora en fauna terwijl je door de stroomversnellingen van klasse III-IV wordt genavigeerd.

De outpost bevindt zich slechts op korte afstand van Asheville, gelegen aan de Blue Ridge Parkway. Maak hier een rondrit op het Biltmore Estate, bezoek het Pisgah National Forest of ga naar een van de populaire brouwerijen, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden in het centrum.

Chattooga River Outpost

Kan het voor jou niet avontuurlijk genoeg zijn? Ga dan mee op een rafting excursie op de Chattooga-rivier. Hier ervaar je spannende stroomversnellingen van klasse IV en V-.

De Chattooga River Outpost ligt in de buurt van verschillende steden en buitenattracties, zoals Oconee State Park in South Carolina en Tallulah Gorge State Park in Georgia. In beide parken kan je naar hartenlust hiken en mountainbiken terwijl je geniet van de ruige natuur.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn