Travel South USA

ONTDEK HET AUTHENTIEKE ZUIDEN

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Prachtige kust van North-Carolina

De kust van North Carolina bestaat uit verschillende regio’s en is meer dan 480 kilometer lang. Aan de kustlijn vind je heerlijke stranden, bijzondere steden en tal van activiteiten. Ontdek de kust aan de hand van een roadtrip van zuid naar noord en ervaar de ontspannen sfeer in dit gebied.

1. Start in het zuiden, in de regio Brunswick Islands
In het zuiden bevinden zich de Brunswick Islands. Jaarlijks keren veel families terug naar de eilanden vanwege de stranden en diversiteit binnen de vijf eilanden. Populaire plekken zijn Bald Head Island, Calabash, Caswell Beach, Holden Beach, Leland, Oak Island, Ocean Isle Beach, Shallotte, Southport en Sunset Beach. Houd je van een relaxte sfeer en heerlijke vis- en zeevruchtgerechten? Dan is dit jouw vakantiebestemming. Bovendien zijn hier diverse buitenactiviteiten mogelijk, zoals het beklimmen van een vuurtoren, het bewonderen van zeeschildpadden of een ontspannen potje golf. Wist je trouwens dat de beroemde film Safe Haven hier is opgenomen?

2. Rijd naar het centrale deel van de kustlijn, in de regio van Top Sail
Deze voormalige piratenplaats is momenteel dé plek voor rust- en ontspanningszoekers. Ooit was dit een drukbezocht gebied door de vele piraten, maar tegenwoordig vind je hier een oase van rust voor vissers, watersporters, strandliefhebbers en de zeeschildpadden. Deze regio staat bekend om de Low-Key stranden, het Karen Beasley zeeschilpadden-centrum en Lejuen Memorial Gardens. Op deze plek worden de mensen herdacht die voor Amerika hebben gediend en zich hebben opgeofferd voor de vrijheid. De top vijf must-visits in deze regio zijn: Jacksonville, Burgaw, Surf City, Swansboro en Top Sail beach.

3. Eindig in het noorden, bij de Outer Banks en Currituck
North Carolina staat bekend om de indrukwekkende historie. Deze noordelijke regio was het thuis voor Amerika’s eerste kolonie. Deze geschiedenis zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat er genoeg opties zijn om deze regio te ontdekken via het land, de zee of de lucht. Daarnaast vind je hier meer dan 160 km aan strand, het Cape Hatteras National Seashore, de Lost Colony, vier verschillende vuurtorens en natuurlijk de wilde Spaanse Mustangs (paarden). Bijzondere bestemmingen en plaatsen in de omgeving zijn: Corolla and Currituck Mainland, Duck, Kill Devil Hills, Kitty Hawk, Nags Head, Manteo, Ocracoke en Swan Quater en Rodanthe.

Kijk hier voor meer informatie over activiteiten en plaatsen aan de kust van North-Carolina.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn