Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Europese finale van Bocuse d'Or in Tallinn

In oktober 2020 vindt de Europese finale van 's werelds meest prestigieuze gastronomische wedstrijd, Bocuse d'Or, voor het eerst plaats in Estland. Naast de beste chef-koks van Europa, zal het evenement, dat live wordt uitgezonden naar meer dan 20 miljoen mensen, een groot aantal influencers uit de hele wereld aantrekken.

Volgens Florent Suplisson, de directeur van Bocuse d'Or, blijkt Estland een competitief land te zijn dat in relatief korte tijd het grote potentieel van zijn keuken heeft bewezen. 'We zijn erg blij om Estland de kans te bieden om de wereld te verrijken met nieuwe smaken en nieuwe chefs. Dit zijn ook de argumenten die doorslaggevend waren bij de overdracht van de organisatierechten van de Bocuse d'Or 2020 Europese Finale aan Estland dit jaar', legt Suplisson uit.

Volgens Dimitri Demjanov, het bestuurslid van Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020, zal dit geweldige evenement duizenden eetliefhebbers, journalisten en topprofessionals van over de hele wereld naar Tallinn brengen. 'Dit is een kans voor Estland om door te breken op de internationale gastronomiekaart. Ik hoop dat de beste makers in de Estse voedingsindustrie de kracht en vaardigheden zullen vinden om er het beste van te maken', aldus Demjanov.

Margus Sameli, de directeur van de Estonian Tourist Board, zegt dat het feit dat het topevenement van de kookwereld in Tallinn zal worden gehouden, het bewijs is dat Estland tot de beste van de Europese gastronomie behoort. 'De Estse voedingsindustrie heeft jarenlang hard gewerkt om de Bocuse d'Or naar Estland te brengen, en nu werpt het zijn vruchten af. Grote evenementen zoals deze hebben een opmerkelijke impact op de Estse toeristenindustrie en de economie als geheel, en ik ben ervan overtuigd dat we dankzij de verschillende grote evenementen in de toekomst aanzienlijk meer bezoekers zullen ontvangen', aldus Sameli.

Estland wordt dit jaar op de Bocuse d'Or-wedstrijd vertegenwoordigd door Artur Kazaritski, die momenteel als souschef werkt in het driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen, onder leiding van Bocuse d'Or's drievoudige winnaar Rasmus Kofoed.

Kijk hier voor meer informatie

Foto's: Bocuse d'Or en Margus Johanson

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn