Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Groene bestemmingen in Estland

7 van de top 100 sustainable destinations zijn in Estland

De wedstrijd om een plekje te bemachtigen in de lijst met meest duurzame internationale reisbestemmingen wordt georganiseerd door Green Destinations. Zij erkennen plaatsen die moeite hebben gedaan om de ervaring van bezoekers duurzamer en op waarde gebaseerd te maken. De winnaars van Estland zijn de eilanden Hiiumaa en Saaremaa, Järvamaa, Lahemaa, Tartu, Pärnu en Rakvere!

We moedigen reizigers altijd aan om bewuste keuzes te maken wanneer ze naar Estland reizen, om zo voor de omringende natuur te zorgen door middelen te besparen en lokale producten te consumeren. Dit is vooral belangrijk in het toerisme. Estland heeft een aantal kwaliteitslabels die je begeleiden bij het kiezen van die producten en diensten die als duurzaam worden beschouwd.

EHE label
Het EHE-label is een kwaliteitslabel voor ecotoerisme dat wordt toegekend aan diensten die waarde hechten aan lokale natuur en cultureel erfgoed op het platteland. EHE geeft de gast de zekerheid dat de service zowel natuur- als gemeenschapsvriendelijk en van goede kwaliteit is. Bedrijven met het EHE-label heroverwegen al hun activiteiten vanuit milieuoogpunt, gebruiken milieuvriendelijke reinigings- en wasproducten, geven een voorbeeld in o.a. afvalsortering en vermijden plastic wegwerpcontainers. De diensten en producten van lokale bedrijven hebben de voorkeur boven geïmporteerde goederen. Het EHE-label wordt ook toegepast bij rondleidingen, culinaire workshops en spa's.

Green Key
Green Key is een internationaal eco-label dat hotels en pensions in 57 landen over de hele wereld verenigt. Ongeveer 20 accommodaties dragen momenteel het Green Key-label, waaronder grote hotels, maar ook kleine toeristische boerderijen en appartementen. Het doel van het label is om een ​​balans te vinden tussen kwaliteit, comfort en milieuvriendelijke bediening. Accommodaties die zich hebben aangesloten bij de Green Key in Estland hebben milieudoelstellingen vastgesteld en voldoen aan de verplichte criteria met betrekking tot het label, waaronder het gebruik van elektriciteit, verwarming, waterafval enzovoort. De producten in de Green Key-vestigingen van Estland zijn lokaal geproduceerd en promoten activiteiten die verband houden met de natuur en het lokale culturele erfgoed in de regio. Alle vestigingen met een Green Key-label worden één keer per jaar beoordeeld.

Green Destinations
Estland neemt deel aan het internationale Green Destination-programma, dat Visit Estonia in 2020 zal testen op 7 bestemmingen (Saaremaa, Hiiumaa, Pärnu, Rakvere, Lahemaa, Järva County en Tartu). Het doel van het programma is om bestemmingen verantwoordelijker te laten handelen en bezoekers een duurzame ervaring te bieden. In 2020 werd het Estse eiland Saaremaa op de toerismebeurs MATKA in Finland erkend als de 'Winnaar van de wedstrijd Duurzaam reizen 2020'. Saaremaa viel op door zijn duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Kijk hier voor meer informatie en groene bedrijven, die in hun dagelijkse activiteiten rekening houdem met de principes van milieubescherming en duurzaam toerisme.

Bestemmingen, Duurzaamheid
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn