Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Iconische filmlocaties van Tenet in Tallinn

Ontdek deze bijzondere plekken!

Tenet, The Warner Bros-productie van regisseur Christopher Nolan, zorgde voor een echte buzz in Tallinn. Deze grootste Hollywood-filmopname in Tallinn heeft niet alleen de positie van het land op de wereldwijde productiekaart versterkt, maar ook enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Tallinn getoond. Graag sommen we een aantal must-see locaties in de blockbuster op.

De meest indrukwekkende prestatie was de sluiting van de altijd drukke Laagna Road die twee grote stedelijke gebieden in Tallinn met elkaar verbindt. De verschillende overheidsdepartementen van Estland en het filminstituut deden hun best om de spionagethriller te huisvesten, met een grote cast met Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en John David Washington.

De monumentale Linnahall, in de film te zien als 'Kyiv Opera House', werd aanvankelijk gebouwd als een multifunctionele evenementenlocatie voor de zeilregatta in Tallinn van de Olympische Zomerspelen in Moskou in 1980 en heette het V. I. Lenin Paleis van Cultuur en Sport. De brutalistische stijl en indrukwekkende omvang dienen als de perfecte locatie voor de intense openingsscène van de film. Hoewel het gebouw zelf gesloten is, is het prachtige dak van Linnahall een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, meestal vanwege het prachtige uitzicht over de baai en de middeleeuwse stadskern.

Het herdenkingscomplex Maarjamäe ligt aan de kronkelende promenade van Tallinn en kijkt uit over de baai. Het architecturale ensemble uit de jaren 70 met een betonnen obelisk gewijd aan de verdedigers van de Sovjet-Unie is moeilijk te missen. Het geplaveide pad samen met het standbeeld 'Perishing Seagulls' dient als achtergrond voor een van Tenet's zeer cryptische discussies. Het gebied is ook de thuisbasis van het Estonian Film Museum dat Christopher Nolan bezocht tijdens zijn vrije tijd in Tallinn.

Als je het hebt over architectonische parels, kun je niet om KUMU heen. Het Estonian Art Museum, dat in Tenet 'Oslo freeport' wordt genoemd, is ontworpen door de Finse architect Pekka Vapaavuori. Het ligt midden in het historische parklandschap van Kadriorg, dat enkele eeuwen geleden werd bezocht door de Russische koninklijke familie.

Wil je graag de volledige lijst met locaties zien? Dat kan hier!

Foto: Tanel Teemusk
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn