Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

11 maanden geleden

Maak er een witte nacht van om nooit te vergeten!

Zomernachten in Estland

Betoverende avonden, sundowners, buiten eten, technicolor hemel en de altijd veranderende, oude en toch moderne stad Tallinn. Tijdens Estlands langste dagen van het jaar, komt de zon op rond 4 uur 's morgens en gaat onder iets voor 11 uur 's avonds. De uren daartussen staan bekend als witte nachten - het daglicht gaat over in schemering maar wordt nooit pikdonker. Profiteer van deze extra tijd door op te blijven en tot in de kleine uurtjes buiten te blijven. Hier vind je een aantal ideeën om optimaal te genieten van het nachtleven van Tallinn tijdens de magische witte nachten van de zomer.

Verken de straten van de oude stad
Om het echte nachtleven van Tallinn te ervaren, begin je met een wandeling door de geplaveide straten en kronkelende steegjes van de oude stad; als je geluk hebt, kun je op livemuziek stuiten. Probeer een cocktail van bekroonde barmannen of stop voor een drankje in een van de beste bars in de stad. Filmliefhebbers kunnen een film gaan kijken in de oudste bioscoop van Tallinn; het zal nog licht zijn als je uit de bioscoop komt. De uitkijkposten in het bovenste deel van de oude stad of het café op de top van de Fat Margaret's Tower zijn ook geweldige plekken om te ontspannen en te kijken naar de veranderende kleuren van de hemel.

Bezoek het museum en maak daarna een wandeling
Het Kumu Art Museum in Kadriorg Park is op donderdag tot 20.00 uur geopend. Breng een late namiddag door met een bezoek aan hun tentoonstellingen over Estse kunst, ga dan naar het Kadriorg Park of ga dineren in een van de toprestaurants van de buurt. Maak daarna een wandeling langs de Pirita Promenade. Stap op een bus, huur een scooter of blijf lopen (als u de tijd en energie hebt!) tot u bij het Pirita-strand bent. Zoek een plekje op het zand om de zon richting horizon te zien gaan.

Bekijk hier nog meer leuke ideeën!

Foto: Kaupo Kalda, Visit Tallinn
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn