Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Must-visit Jazzkaar

Grootste jazzfestival in de Baltische staten

Het internationale muziekfestival Jazzkaar vindt plaats van 9 tot en met 14 oktober in Tallinn. In het verleden hebben artiesten uit meer dan 60 landen op het festival opgetreden, waaronder Bobby McFerrin, Pat Metheny, Chick Corea, Gregory Porter en Laura Mvula.

Tallinn International Festival Jazzkaar (9 t/m 14 oktober 2020) is het grootste jazzfestival in de Baltische staten en vindt plaats sinds 1990. Het festival is bekroond met het keurmerk van de European Festivals Association EFFE. De Estse muziekindustrie heeft Jazzkaar verkozen tot 'het beste muziekfestival van Estland'. In 2018 bezochten meer dan 26.000 mensen in heel Estland de concerten van Jazzkaar.

De tiendaagse Jazzkaar brengt lokale topartiesten, nieuwkomers en grote namen en rijzende jazzsterren van over de hele wereld naar Estland. Meer dan 3.000 buitenlandse artiesten uit 60 verschillende landen hebben op het festival opgetreden. Artiesten als Bobby McFerrin, Pat Metheny, Chick Corea, Gregory Porter en Laura Mvula hebben door de jaren heen allemaal opgetreden op Jazzkaar. Jazzkaar experimenteert met nieuwe formaten en locaties, brengt muziek van concertzalen naar de stedelijke ruimte en nodigt gezinnen met kinderen uit.

Kijk hier voor meer informatie en bewonder de video:

Foto: Raul Ollo
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn