Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Natuur & mens voorop in Pärnu

Vorig jaar werd de Estse zomerhoofdstad Pärnu opgenomen in de 100 duurzame bestemmingen van de wereld. Met een focus op een groene toekomst voor de komende generaties, laat deze veelzijdige en elegante badplaats nu de wereld zien dat het mogelijk is om binnen een stedelijk landschap natuurbeschermingsgebieden voor iedereen toegankelijk te maken.

Interessante parken, elegante architectuur en een drukke evenementenkalender maken Pärnu tot een van de meest diverse bestemmingen in Europa. Het toerisme financiert Pärnu sinds 1838, toen de eerste baden in de stad werden geopend. Pärnu, dat ernaar streefde de favoriete badplaats van het tsaristische Rusland te worden, begon vervolgens vakantiegangers van over de hele wereld te ontvangen.

Hoewel de belangrijkste attracties van de badplaats de stranden en therapeutische behandelingen zijn, is de stad met lindebomen (‘pärn’ in het Ests) niet alleen een vakantie-mekka, het is ook een geweldige plek om te wonen. De voordelen van Pärnu als zowel een plek om te wonen als om te reizen zijn niet onopgemerkt gebleven. Green Destinations, een internationale organisatie die zich richt op duurzaam toerisme, plaatste Pärnu op de lijst van 100 duurzame bestemmingen ter wereld.

Kijk hier voor meer informatie over Pärnu.

Foto: Kristian Pikner
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn