Visit Estonia

Maak kennis met ons prachtige Estland!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Op avontuur in Estland

Ontdek waarom je hier heen moet!

Weet je nog hoe het was om op avontuur te gaan? Je koffers te pakken – voorpret - naar Schiphol te rijden – heb ik m’n paspoort? – om een paar uur later aan te komen op een plek die vanaf dat moment je nooit meer vreemd is.

Je hebt vorig jaar al kennis kunnen maken met Estland en we kunnen ons voorstellen dat je wel toe bent aan een opfrisser en een frisse blik op wat één van de avontuurlijkste bestemming voor de zomer van 2021 kan blijken te zijn. Want dichtbij en avontuurlijk is de formule voor deze zomer. En doe je nu de e-learning? Dan maak je ook nog kans op mooie prijzen.

Estland is een ideale bestemming als we naar de travel trends van de komende jaren kijken. Waarom? Dat vatten we graag voor je samen:

De natuur
In Estland is de natuur nooit ver weg. Zodra je de stad uit bent en een stap in de natuur zit, omsluit die je en voel je je meteen in een andere wereld. Beweeg je op je gemak en doelgericht door een van de 6 nationale parken waar natuur, cultuur en geschiedenis bij elkaar komen. Wandelen, hiken, fietsen, kanoën. Het maakt niet zoveel uit in welk tempo je de natuur bezoekt, alles vertraagt om je heen en je leeft in het moment.

De cultuur
Dat onze cultuur bijzonder is, is een understatement. En ja, er zitten ook wel wat vreemde gewoontes bij. Zo worden er in Zuid-Estland twee dialecten gesproken (Setos (UNESCO Immaterieel Werelderfgoed) en Võro) die zelfs voor Estlanders niet zijn te verstaan. Overigens wordt er vaak gedacht dat de Estlandse bevolking de taal van de elfen spreekt.

De cultuur vind je ook gewoon op straat, in de architectuur, de mensen en in het eten. Want de gastronomische standaarden in Estland zijn hoog. Niet voor niets scoort de nieuwe generatie Estlandse chefs hoog in de internationale culinaire wereld. Eten is in Estland overal, van traditionele gerechten tot de innovatieve, moderne keuken. 

De steden
Je begint je reis waarschijnlijk in de hoofdstad Tallinn, makkelijk te bereiken vanaf Schiphol. Combineer het oude centrum van Tallinn met de bruisende, moderne kant. In vergelijking met andere Europese steden is de prachtige architectuur uit de Middeleeuwen en de originele Hanzestad behouden gebleven. Loop over de nostalgische straatkeien en bewonder de Middeleeuwse kerken en kathedralen, grandioze koopmanshuizen, schuren en magazijnen uit deze tijd.

Buiten Tallinn reis je makkelijk naar steden als Haapsalu voor de cultuurliefhebber, Tartu voor de vele musea en eettentjes en als uitvalsbasis voor de natuurparken in het zuiden en de badplaats Pärnu aan de zuidwestkust voor de vele kuuroorden en lange witte stranden.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn