Wonderful Indonesia

Groots in diversiteit

Selamat datang!
Welkom op de Ecademy van Wonderful Indonesia. Hier vind je alles over de betoverende archipel met meer dan 17.000 eilanden. Ontdek de tips voor verborgen stranden, ongerepte onderwaterschoonheid, betoverend regenwoud en nog veel meer.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 maanden geleden

Eiland Komodo tijdelijk dicht

'Draken' krijgen rust

Voor komodovaranen, de beschermde reuzenhagedissen of 'draken' op het Indonesische eiland Komodo, breekt per 1 januari 2020 een periode van rust aan. De Indonesische autoriteiten hebben besloten het hele eiland een jaar te sluiten voor toeristen. 

Directe aanleiding voor de sluiting van het eiland Komodo, is de arrestatie van enkele mannen die zouden hebben geprobeerd ruim veertig komodovaranen het land uit te smokkelen. Volgens de politie worden de hagedissen in Azië verwerkt in traditionele geneesmiddelen en zijn ze gewild als huisdier. Ze kunnen tot wel €32.000 per stuk opleveren. 

Komodo gaat daarom in januari 2020 dicht voor toeristen. Wanneer het eiland weer opengesteld wordt is onbekend. Tijdens de sluiting zullen natuurbeschermers de voedselvoorziening en de natuurlijke omgeving van de komodovaranen onderzoeken. Natuurbeschermingsinstanties hopen dat de sluiting ervoor gaat zorgen dat de komodovaranenpopulatie zal groeien. De enorme hagedissen kunnen nog wel bekeken worden op de eilanden Rinca en Gili Motang. 

Komodovaranen, ook wel komododraken genoemd, kunnen drie meter lang worden en zijn de grootste hagedissen ter wereld. Volgens cijfers van de VN-organisatie Unesco leven ongeveer vijfduizend komodovaranen op Komodo en enkele naburige eilanden in de Soenda-archipel, de enige plek waar deze dieren nog in het wild leven. Deze vleeseters kunnen als gevaarlijk worden beschouwd door hun scherpe tanden en gif. Ze doen zich graag tegoed aan vogels, wilde zwijnen, geiten, herten, waterbuffels en soms zelfs kinderen. Ook schrikken ze er niet voor terug hun eigen jongen op te eten. 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn