Zuid-Afrika

Inspiring new ways

Zuid-Afrika is dé bestemming om avontuurlijke safaritochten te maken en de big five te spotten, wereldsteden als Johannesburg te ontdekken en te genieten van de beste wijnen ter wereld. Ontdek alles over het diverse Zuid-Afrika. Maak kennis met de highlights, ontvang de beste tips van South African Tourism en laat je inspireren.

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 maanden geleden

Visa-regels voor kinderen versoepeld

Op 1 december 2018 heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika de immigratiewetgeving versoepeld voor het reizen met kinderen. 

De regels voor landen waar geen visum voor nodig is, zoals Nederland en België, zijn als volgt gewijzigd:  

  • Als het kind met beide ouders reist en diens paspoort de gegevens van de ouders bevat, zijn aanvullende documenten niet nodig.  
  • Als achternamen anders zijn, wordt geadviseerd om een bewijs van ouderlijke relatie te dragen (zie bijlage voor de benodigde documentatie).  
  • Kopieën van originele documenten zijn voldoende; deze hoeven dus niet gecertificeerd te zijn. Toestemming en machtiging mogen in de vorm van een brief worden aangeleverd, een notariële bekrachtiging of een beëdigde verklaring is niet nodig. 
  • Als kinderen alleen reizen zijn aanvullende documenten nodig, waarbij kopieën volstaan (zie bijlage voor de benodigde documentatie).  
  • Als kinderen met een andere volwassene dan hun ouders reizen zijn aanvullende documenten nodig, waarbij kopieën volstaan (zie bijlage voor de benodigde documentatie).  

Alleen bij uitzondering en op basis van willekeurige inspectie kunnen ouders door de douanebeambte worden gevraagd om documenten te overleggen. Gezien het feit dat luchtvaartmaatschappijen nog wel om documentatie vragen, adviseren wij ouders die reizen met minderjarigen nog steeds om de documentatie altijd tot hun beschikking te hebben.

Meer informatie over de gewijzigde immigratieregelingen vind je hier

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn