Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Sápmi en de Sami

Het land van de Sámi, genaamd Sápmi in hun eigen taal (delen ervan ook bekend als ‘Lapland’), strekt zich uit over Arctisch Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland. De Sámi zijn een van de inheemse volkeren van de wereld met hun eigen taal, cultuur en gebruiken, die verschillen van de samenlevingen om hen heen.

Sápmi is een land van met sneeuw bedekte bergen, wilde rivieren, ongerepte meren en beken, toendra's en bossen. Het is een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, rust en stilte en is een perfecte bestemming om er even helemaal tussenuit te zijn. De Sámi wonen hier sinds mensenheugenis en hun voorouders waren jagers en vissers en verzamelden wilde planten en bessen. In wezen leefden ze van het land en exploiteerden het niet, en deze gedachte vormt de kern van de Sámi-exploitanten van activiteiten in de regio. Je herkent ze aan hun kwaliteitslabel ’Sápmi Experience’.

Tip: bezorg een glimlach op het gezicht van een Sámi door ze precies zo te noemen en hun land Sápmi te noemen.

Rendieren
Rendieren zijn een centraal element van hoe de Sámi hun leven leiden, een erfenis uit de jager / verzamelaarsperiode waarbij de herders de rendieren volgen op hun oude trekroutes en seizoensgebonden foerageergebieden, van winter tot lente, zomer tot herfst. Als je een volledige rendierervaring wilt beleven, bezoek dan Nutti Sámi Siida voor een rendierslee-trip, of probeer te wandelen met een Sámi-gids en maak van je basis de prachtige Reindeer Lodge. Het centrum ligt dichtbij Jukkasjärvi, de locatie van het ICEHOTEL, dat het hele jaar geopend is. Er zijn veel dingen te doen in Sápmi, waaronder paardrijden, vissen en jagen van wereldklasse, natuurtochten en nog veel meer.

Kijk maar...

Foto: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn