Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Slaap in de mooiste natuuraccommodaties

Het zuiden van Zweden focust zich sterker dan ooit op natuur. Genieten van rust en ruimte, dat is wat telt. De regio's Skåne en Småland zijn al jaren populaire bestemmingen bij veel Nederlanders: het is dichtbij en je kunt er simpel de drukte vermijden. En dat is - zeker in Covid-19 tijden - een welkom voordeel. Als de reisrestricties vrij reizen straks weer toelaten, is Zuid-Zweden er klaar voor. En met deze mooie natuuraccommodaties al helemaal!

Overnachten in het nieuwe natuurhotel in Åsljunga
Het nieuwe Nature Shelter Hotel in Åsljunga (Skåne) doet zijn naam eer aan: alles draait hier om de omringende natuur. Peddelen, fietsen of wandelen op de wandelroute Skåneleden, het kan hier allemaal. Toch willen de eigenaren hun gasten ook nog een beetje stads gevoel geven. "We zitten midden in de natuur, maar het moet wel een beetje trendy aanvoelen", zeggen eigenaren Jeanette Gostomski en Peter Bengston. Het echtpaar is geen onbekende in dit deel van Zweden. Decorontwerpster Gostomski tekende de afgelopen jaren voor tal van ontwerpinitiatieven in Malmö en Helsingborg. Bengtson heeft restaurants in Malmö gerund, zoals Kwai Tsan, Mandarin, Grilljanne, Slagthuset en het fietshotel Ohboy.

Back to basic in Småland
Meer het wildernis-gevoel dan dit krijg je niet. Camping Hätteboda ten zuiden van Växjö in Zuid-Småland is de meest zuidelijke camping in pure wildernis. Hier ga je terug naar de basis. Er is geen elektriciteit, je hakt je eigen hout om te koken of om de sauna te verwarmen. Hier ben je letterlijk en figuurlijk ver weg van de bewoonde wereld en op jezelf aangewezen: de dichtstbijzijnde winkel is 6 kilometer verderop. Tegen een beetje stilte moet je wel kunnen, want meer dan wat vogeltjes hoor je hier niet.

Foto's: Nature Shelter Hotel en Camping Hätteboda

Foto bovenaan: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn