Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 weken geleden

Uniek babynieuws uit Dalarna

Er is een klein wonder geboren in Orsa Predator Park in Dalarna! In het park is een ijsbeerwelp geboren, iets dat niet heel gebruikelijk is voor ijberen in dierentuinen.

Het park herbergt enkele van de grootste roofdieren van het noordelijk halfrond, zoals Siberische tijgers, ijsberen, oehoes, luipaarden en Kodiak-beren. Twee van de ijsberen van het park, de mannelijke Wilbär en de vrouwelijke Ewa, maken deel uit van een belangrijk beschermingsproject dat wordt beheerd door de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), en ze leven hier sinds 2009. Polar World in Orsa Predator Park is de enige plek in Zweden waar bezoekers ijsberen kunnen zien, meestal het hele jaar door, maar in september 2020 gebeurde er iets spannends. Ewa ging in winterslaap, wat alleen gebeurt als vrouwelijke ijsberen welpen verwachten. Aangezien Wilbär en Ewa al meer dan 10 jaar in het park wonen, was dit een fijne gelegenheid!

Zenuwslopende periode
Het is ongebruikelijk dat ijsberen welpen hebben in dierentuinen, en slechts vijftig procent van de welpen overleeft de eerste kritieke weken. Voor de verzorgers in het park was deze periode nogal zorgwekkend, maar ze konden de voortgang van de welp volgen via een live camera.
‘De eerste weken waren natuurlijk zenuwslopend, want het was een groot risico dat de welp het niet zou overleven’, zegt Johanna Berglund, conciërge in het park. We hebben Ewa de ruimte gegeven om een rustige en beheerste moeder te zijn en hebben ervoor gezorgd dat we er niet op aandrongen. Het is belangrijk om altijd voor de behoeften van de dieren te zorgen en hun grenzen te respecteren.

Polar World verkennen
De welp is nu bijna 4 maanden oud en is begonnen het hol te verlaten om samen met zijn moeder de buitenwereld te verkennen. Ewa en de welp hebben genoten van de sneeuw in Polar World en spelen samen, maar de welp wijkt nooit ver weg van zijn moeders kant. Sommige van de gelukkige bezoekers van het park hebben een glimp van de welp kunnen opvangen, en in de lente zal hij gaan zwemmen en meer tijd buiten doorbrengen. De geboorte van de welp is een groot succes, aangezien ijsberen in het wild met uitsterven worden bedreigd, voornamelijk door smeltend ijs en klimaatverandering.

Het doel van Orsa Predator Park is het beschermen, onderzoeken en informeren, aangezien sommige dieren in het park worden bedreigd met uitsterven. De dieren zwerven in grote verblijven die zijn ontworpen om op hun natuurlijke omgeving te lijken en waar ze zich kunnen gedragen zoals ze dat in het wild zouden doen. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de vier grootste roofdieren in Zweden (veelvraat, wolf, lynx en bruine beer) en over de andere dieren in het park. Het park is het hele jaar geopend.

Klik op de links voor meer informatie over Dalarna en Orsa Predator Park.

Foto: Grönklittsgruppen - Orsa Predator Park
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn