Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Västervik verkozen tot beste Zweedse zomerbestemming 2021

De Zweedse kustplaats Västervik is verkozen tot beste zomerbestemming van 2021. De stad in Småland wint de titel voor het tweede jaar op rij na een verkiezing op het gerenommeerde Zweedse reisplatform Reseguiden. Het afgelopen jaar stond ook voor de Zweden in het teken van vakantie in eigen land en daarbij blijkt Västervik favoriet. Västervik, gelegen aan de Zweedse oostkust, is ook een geliefde bestemming bij veel Nederlandse vakantiegangers. Bezoekers komen voor het gezellige stadscentrum met restaurants en winkels, maar de echte trekpleister ligt pal voor de deur van Västervik: de uitgestrekte Tjust archipel met ruim 5000 eilanden.

Stap op een bootje of in een kajak en verken de archipel met z'n unieke scheren en vele onbewoonde eilanden vanaf het water. Top je verblijf af met een nachtje in de spectaculaire nieuwe drijvende accommodatie Slottsholmen On Water. In het hotel & restaurant - gerund door ABBA-lid Björn Ulvaeus - verblijf je met de zee direct voor de deur. Het hotel heeft zowel exclusieve suites aan land, als ook 33 tweepersoonskamers in het drijvende hotelgedeelte dat afgelopen jaar werd geopend. Als gast op de begane grond kun je je boot direct aan je eigen terras naast je kamer aanleggen.

Naast de archipel staat Västervik bekend om de prachtige natuur met wandel-, fietspaden en klimmogelijkeheden. Populaire uitstapjes zoals Astrid Lindgren's World als Visby zijn perfecte dagtochten vanuit Västervik. Ga je liever voor een authentiek Zweedse overnachting met intieme sfeer, logeer dan in de gloednieuwe accommodatie Villa Vimmerby van de Zweedse familie Corneliusson. Janna, Adde en hun twee kinderen realiseerden een B&B met knusse kamers in drie voormalige authentieke Zweedse rode huizen in het centrum van Vimmerby. Vimmerby ligt op 40 minuten rijden van Västervik en is bekend als geboortedorp van Astrid Lindgren. 

Foto's: Villa Vimmerby Småland en ARKNAT

Architectuurfestival ARKNAT komt naar de Zuid-Zweedse regio Skåne

Op 8 augustus start het Scandinavische architectuurfestival ARKNAT. ARKNAT is een concept dat architectuur en natuur samenbrengt. Elk jaar komen vooraanstaande architectuurstudenten uit heel Scandinavië samen om de manier waarop we naar design kijken te combineren met unieke ontwerpen voor openbaar gebruik in de Zweedse natuur. Tijdens eerdere edities werden al unieke shelters voor wandelaars ontworpen en gerealiseerd.

Dit jaar ontwerpen 15 aanstaande studenten uit de hele Scandinavische regio drie houten windschermen die langs de populaire wandelroute Skåneleden in het noordoosten van Skåne zullen worden geplaatst. De drie windschermen worden gerealiseerd met natuurlijke en lokale materialen. "De speciaal ontworpen windschermen moeten zorgen voor een grotere toeloop op de Skåneleden en om de gezondheidsvoordelen van wandelen in de natuur te benadrukken", zegt Ulrika Geeraedts, Regional Development Director, Region Skåne. Basiskamp voor ARKNAT zal Pappersbruket in Östanå zijn, waar de studenten vanaf 8 augustus twee weken zullen wonen en werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe expositie van het IKEA Museum. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2021

IKEA Museum toont nieuwe perspectieven op geschiedenis IKEA

De tentoonstelling Our Roots in het Zweedse IKEA Museum is vernieuwd. Het museum in Älmhult biedt nieuwe perspectieven op de geschiedenis van het meubelbedrijf en laat zien hoe IKEA nergens anders ter wereld tot stand had kunnen komen. 

Het vertrekpunt van de tentoonstelling is het einde van de laatste ijstijd. De reis gaat door naar de eenvoudige maar harde samenleving van Småland in de 19e eeuw, waar toewijding, zweet en pure vastberadenheid achter elke verdiende cent zaten, en niets werd verspild. Het verhaal neemt je daarna mee naar de kindertijd van IKEA-oprichter Ingvar Kamprad in het Zweden van de jaren dertig en de transformatie van boerengemeenschap naar welzijnsmaatschappij. Dit zijn allemaal aspecten en gebeurtenissen die absoluut cruciaal waren voor de oprichting van IKEA.

 

Foto boven: Västervik Resort Korpaholmarna - Foto David Wall, Denhef Digital

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn