Zweden

Geniet van de ruimte - geniet van Zweden

In Zweden hebben ze ruimte. De ruimte om te verkennen, de ruimte om te reflecteren en de ruimte om tijd door te brengen met je dierbaren. Van uitgestrekte bossen tot ruige bergen, witte stranden en duizenden eilanden en meren! Jouw klanten (met kinderen) kunnen volop genieten van vele outdoor avonturen in de bossen, het land verkennen per kajak en relaxen in de natuur. Leer er alles over door middel van deze Ecademy en laat je inspireren!

Välkommen!

Fotocredits: Henrik Trygg, Hjalmar Andersson, Patrik Svedberg en Staffan Widstrand / imagebank.sweden.se
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Zweden wil meeste coronamaatregelen opheffen

Na Denemarken wil ook Zweden de coronamaatregelen grotendeels opheffen. De beperkende maatregelen bij openbare evenementen als concerten, voetbalwedstrijden en privéfeesten zouden op 29 september worden opgeheven.

Ook het advies om thuis te werken wordt ingetrokken. ‘Dankzij een succesvolle vaccinatiecampagne zijn we een heel eind gekomen in de bestrijding van de pandemie’, zegt Lena Hallengren, minister van Sociale Zaken, meldt het Duitse dpa.

Zweden staat er inmiddels een stuk beter voor. Het zijn vooral niet-gevaccineerde mensen die ziek worden en in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Dinsdag lagen 57 patiënten op een intensive care vanwege een Covid 19-infectie. In Zweden heeft nu 82 procent van de bevolking ouder dan 16 jaar een vaccindosis gekregen en is 70 procent volledig gevaccineerd.

Volgens de directeur van de Zweedse gezondheidsautoriteit, Johan Carlson, kunnen gevaccineerde mensen na 29 september in principe een normaal leven leiden. Niet-gevaccineerde mensen lopen nog steeds het risico om ernstig ziek te worden. 

Voor Zweden geldt vanuit Nederland een geel reisadvies. Dat betekent dat reizigers met hun coronabewijs naar- en van Zweden kunnen reizen, dus zijn gevaccineerd, getest of genezen.

Denemarken
Denemarken liet recent weten dat de coronabeperkingen vanaf 10 september komen te vervallen. Volgens de minister van Volksgezondheid, Magnus Heunicke, is de pandemie onder controle en heeft Denemarken een recordhoge vaccinatiegraad. In Denemarken is 80 procent van de bevolking ouder dan twaalf jaar volledig gevaccineerd.

Voor de Denen betekent dit dat ze bij bezoek aan restaurants, nachtclubs of grotere evenementen geen corona-paspoort meer hoeven te tonen. Mond- en neusbescherming hoeven al een paar weken zowel in binnenruimten als buiten niet meer gedragen te worden.

De minister waarschuwde echter dat de pandemie nog niet voorbij was. ‘De regering zal niet aarzelen om snel in te grijpen als de pandemie opnieuw het functioneren van de samenleving bedreigt.’

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn